Ons doel: een duurzamer en schoner Terschelling

Het doel van Watt Car is om Terschelling duurzamer, mooier en schoner te maken. Watt Car wil dit realiseren door de eilandkilometers met benzine en dieselauto's te verminderen. Dit door de inzet van tientallen elektrische deelauto's. De zogenaamde Watt Cars. Auto's die opgeladen worden met groene stroom.

Duurzaamheidsproject

Het is een uniek duurzaamheidsproject in Nederland. Het unieke project is opgezet door Watt Car in samenwerking met de provincie Friesland en de gemeente Terschelling.

De inzet van de elektrische auto's is onderdeel van een breed opgezet duurzaamheidsprogramma voor het waddengebied, dat al in 2007 is ingezet.

Het is voor het eerst dat alle inwoners van een eiland en haar gasten gebruik kunnen maken van een 'eigen' vloot elektrische auto's.

Snel en betaalbaar

Ongeveer 1.700 eilanders en 1.600 regelmatige bezoekers van Terschelling maken gebruik van de elektrische auto's van Watt Car. Elke dag stijgt het aantal gebruikers. De elektrische auto geniet ook veel populariteit onder de studenten van Maritiem Instituut Willem Barentsz.

Van de tweehonderd jongeren die op de campus wonen, hebben zich zeker honderd aangemeld.

Van bezit naar gebruik

Er is een trend waarneembaar van bezit naar gebruik. De deeleconomie rukt snel op. Watt Car speelt in op de groei van consumenten en bedrijven die op deze trends inspelen.

Autodelen is volgens Watt Car een kansrijke trend. Met autodelen is het mogelijk om een auto te gebruiken wanneer dit nodig is, zonder er één te bezitten. Lees alles over autodelen in het volgende document.